1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЛІТНІЙ ПЕРІОД – ЧАС,...

ЛІТНІЙ ПЕРІОД – ЧАС, КОЛИ ВІДБУВАЄТЬСЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ

❗️Це пов’язано з недотриманням правил особистої гігієни, вживанням інфікованих продуктів харчування та порушенням правил їх приготування, транспортування та зберігання, застосування у приготуванні їжі неякісної води.

❗️Літня сезонність притаманна таким кишковим інфекціям, як сальмонельоз, дизентерія, харчові токсикоінфекції, ботулізм, а також холера та гепатити А і Е. Не варто забувати й про інших збудників, таких як ротавірус, кишкова паличка, ентеровірус та багато інших. Особливо це стає важливим під час обмеженого доступу людей до перевірених джерел питної води, наводнення, що виникло в результаті підриву площини Каховський ГЕС і пошкодження мереж водопостачання.

❗️Але у профілактиці кишкових інфекцій є дуже прості кроки, які можна зробити, аби не захворіти на кишкову інфекцію:

✅дотримання правил особистої гігієни, як то миття рук із милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та відвідування туалету;

✅при неможливості доступу до води обробляти руки антисептичними засобами;

✅вживання їжі, яка придбана лише у перевіреного виробника та із дотриманням правил реалізації харчових продуктів;

✅перед вживанням овочів та фруктів мити їх кип’яченою водою;

✅пити лише кип’ячену (протягом 3-4 хв) воду;

✅не залишати приготовану їжу без холодильника та прикривати її від мух;

✅не пити некипячене молоко та не їсти сирі яйця;

✅не купатися у забруднених водоймах;

✅обмежити контакти із хворими, які мають ознаки кишкової інфекції.