1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 29 СЕРПНЯ, ІЗМАЇЛЬЩИНА “СХИЛИЛА...

29 СЕРПНЯ, ІЗМАЇЛЬЩИНА “СХИЛИЛА ГОЛОВУ” В ГЛИБОКІЙ ШАНІ ПЕРЕД ТИМИ, ХТО ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ ЗА СВОБОДУ УКРАЇНИ

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

В населених пунктах районну, керівництво громад, поліцейські офіцери громад, старости старостинських округів та рідні з нагоди Дня пам’яті захисників України хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх відважних воїнів, яких після свого останнього бою небо і земля навіки прийняли в обійми. Відбулися урочисті покладання квітів до пам’ятників, могил побратимів, в знак глибокої пошани та поваги до загиблих захисників України. У місті Рені в пам’ять про захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України,  відбувся автопробіг пам’яті «Янголи Небесного війська». Представники духовенства відслужили поминальну панахиду за полеглими Героями-земляками.

Також в населених пунктах пройшли години дозвілля, книжкові виставки, благодійні акції. В Ізмаїльському історико-краєзнавчому музеї Придунав’я відкрилася виставка-меморіал «Вічна Слава Героям!».

Цей день в Ізмаїльському районі — це не просто дата в календарі. Це живий ланцюг пам’яті, що з’єднує тих, хто тут і зараз, з тими, хто назавжди залишився у строю небесного війська. І кожен присутній відчуває: пам’ять живе, поки її берегти в серцях.

Низький уклін та безмежна шана загиблим Захисникам України.