1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАДИ: ВІТАЄМО З...

НОВИНИ ГРОМАДИ: ВІТАЄМО З ОТРИМАННЯМ СТИПЕНДІЇ ВЕТЕРАНА КУЛЬТОСВІТНЬОЇ ПРАЦІ

Відповідно до розпорядження голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 23.05.2024 № 492/А-2024 «Про призначення стипендій Одеської обласної державної адміністрації ветеранам культосвітньої роботи» у 2024 році призначено стипендію Панагії Федору Івановичу, керівнику «народного» ансамблю молдавських народних інструментів «Ізвораш» Новосільської філії Комунального закладу «Центр культури та дозвілля» Ренійської міської ради.

Федір Іванович – досвідчений фахівець, який професійно передає підростаючому поколінню найбільш цінні, стабільні знання та досвід, накопичені попередніми поколіннями, виховує громадян, здатних до подальшого розвитку суспільства. Загальний стаж роботи у сфері культури – 48 років.

В 1976 року вступив на роботу до Новосільського будинку культури на посаду директора. Почав збирати музикантів села та створив оркестр молдавських народних інструментів «Ізвораш». А 17 грудня 1987 року ансамбль «Ізвораш» отримав звання «народний».

Паралельно з посадою директора будинку культури Панагія Федір Іванович працював за сумісництвом учителем музики та співу в Новосільській загальноосвітній школі та завідувачем філії дитячої школи мистецтв у селі Новосільське, а також як викладач народних та духових інструментів. Тричі обирався депутатом районної ради. Про досягнення та успіхи в роботі свідчать численні подяки, грамоти та дипломи. Двічі переможець районного конкурсу «Людина року» у номінації «Людина року села Новосільське» 2009 року та у номінації «Діяч культури та мистецтв року» 2015 року.

Джерело: Відділ культури, туризму, молоді та спорту Ренійської міської ради