1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ РАЙОН ВЗЯВ УЧАСТЬ...

ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ РАЙОН ВЗЯВ УЧАСТЬ У ФОРУМІ ВІДНОВЛЕННЯ ОДЕЩИНИ

Минулого тижня заступниця голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Ірина Холостенко разом з Кілійським міським головою Вячеславом Чернявським, Вилківським міським головою Матвієм Івановим та головою Сафʼянівської сільської ради Наталією Тодоровою взяли участь у форумі відновлення Одещини «Стратегічний горизонт та гармонізація процесів».

Відновлення – процес складний та тривалий. І просторове планування відіграє в ньому визначальну роль. Розвиток Одещини базується на впровадженні позитивних змін у громадах, і саме на цьому була зосереджена увага учасників форуму.

Зокрема, під час заходу присутні розглянули наступні ключові теми:

✅ «Від планування до розбудови: наступні кроки у процесі відновлення»;

✅ «Гармонізація процесу стратегічного планування, економічного програмування та програмно-цільового бюджетування»;

✅ «Одещина – регіон спроможних громад».

Експерти акцентували увагу на важливості планування та розбудови, визначаючи конкретні кроки для ефективної реалізації планів. Створення інтегрованих стратегій, що охоплюють всі аспекти життя регіону та враховують потреби громадян, виявилося важливим аспектом.

Також був розглянутий збалансований та ефективний механізм управління регіоном для підтримки сталого економічного розвитку та покращення якості життя мешканців.

Форум підкреслив необхідність співпраці всіх зацікавлених сторін – влади, бізнесу та громади – для успішного відновлення регіону.

Запропоновані заходи можуть бути важливими кроками у напрямку сталого розвитку Одещини, перетворюючи її в регіон, відомий не лише економічною стійкістю, але й високим рівнем якості життя для своїх мешканців!