Французька гуманітарна організація ACTED піклується про внутрішньо переміщених осіб, які проживають в місцях компактного розселення ВПО.

На базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету 18.04.2024 року відбулась зустріч з регіональними представниками в Україні від французької гуманітарної організація ACTED, яка здійснила моніторинговий візит до місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, розташованих на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

За участю заступниці голови Марини Деной та представників управління соціального захисту населення Ізмаїльської районної державної адміністрації та обговорювались актуальні питання та проблемні аспекти облаштування міст компактного проживання на відповідність вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 01 вересня 2023 року № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», якою затверджено Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Представники зазначеної організації проявили турботу та аналізували потребу в облаштуванні місць проживання та в наданні психологічної підтримки зазначеної категорії осіб.

Довідково. На сьогоднішній день в Ізмаїльському районі за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб зареєстровано 17367 особи.
На даний час в місцях компактного проживання в Ізмаїльському районі перебуває 205 осіб, в т.ч. 51 дитина та 19 осіб з інвалідністю.

Управління соціального захисту населення
Ізмаїльської районної державної адміністрації