1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ВИЛКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛОСЬ...

В ВИЛКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛОСЬ УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ТРЬОХ БІБЛІОХАБІВ – СОЦІАЛЬНО-КУЛЬТУРНИХ ЦЕНТРІВ ДОЗВІЛЛЯ ТА САМООСВІТИ

13 червня, в Вилківській громаді в рамках впровадження проєкту Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді», що фінансується за рахунок грантових коштів, наданих Україні Урядом Японії через Японський фонд соціального розвитку, відбулось урочисте відкриття трьох бібліохабів – соціально-культурних центрів дозвілля та самоосвіти.

Мікропроєктом «Впровадження інноваційних соціальних послуг для забезпечення благополуччя мешканців Вилківської ОТГ», який було реалізовано Українським фондом соціальних інвестицій, в місті Вилкове, селах Десантне та Мирне після капітального ремонту приміщень передбачено оновлення бібліотечного простору для дітей та дорослих.

Проєкт дозволяє вирішити значну частину проблем не тільки з питань розвитку соціальних послуг на території громади, а й вирішити питання культурних та бібліотечних послуг, розширити переліг послуг з організації дозвілля, в першу чергу, для маломобільних та вразливих груп населення громади. В оновлених приміщеннях можливе проведення заходів групової роботи (тренінгів, дискусій, круглих столів, лекцій, тощо), а також на базі бібліохабів для організації зайнятості осіб похилого віку будуть працювати факультети «Основи комп’ютерної грамотності та інформаційних технологій», «Культури і мистецтва», «Основи медицини та здорового способу життя», «Правових знань», «Садівництва та городництва», «Народознавства та фолькльору» як форма роботи послуги соціальної адаптації (проєкт «Університет третього віку»). Офісну техніку в рамках проєкту громада вже отримала.

У заході взяли участь голова Вилківської ОТГ Матвій Іванов, заступник директора Департаменту – начальник управління соціальних послуг Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної (військової) адміністрації Юлія Жукова, головні спеціалісти відділу освіти, охорони здоровʼя, культури, спорту Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Ярославна Пєнова та Євгенія Тавлінова, координатор проєкту Ольга Крентовська, консультант з розвитку потенціалу громад в Одеській області Ірина Маркевич, заступник директора Департаменту адміністрування програм соціальної підтримки Національної соціальної сервісної служби України Володимир Уяздовський, заступник начальника ГУ Національної соціальної сервісної служби в Одеській області Олексій Ревякін.

Вилківська громада з 2019 року бере участь в проєкті Світового банку «Надання соціальних послуг в громаді». Для громади – це можливість для створення та розвитку системи соціальних послуг, успішного проведення соціальних реформ, які спрямовані на забезпечення сталого людського розвитку та підвищення соціальної захищеності найбільш вразливих верств населення.