Сьогодні в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков, разом з головою Одеської обласної ради Григорієм Діденком, головою Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні EUBAM Славоміром Піхором та консулом Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі, взяв участь в спеціальному погашені поштової марки «МИР. ПЕРЕМОГА. УКРАЇНА», за програмою «EUROPA», на тему «Мир – найвища цінність людства». штемпелем «Перший день» пройшло в Одесі в Головпоштамті.

Марковий аркуш виконано у форматі зчіпки з двох марок. Малюнок першої — робота харків’янки Марії Суслової, яка посіла друге місце в конкурсі ескізів. На другій — новий знак миру, створений за мотивами кельтського любовного вузла дизайнерами Ліндою Бос і Руною Егілсдоттір. З цією роботою Пошта Люксембургу перемогла в конкурсі ескізів від PostEurop.

«Прагнення миру на землі – беззаперечне бажання кожного, проте сьогодні для нас українців це не загальне поняття, а конкретна ціль, заради якої понад рік покладають свої життя наші захисники. Але сьогодні важливим є не лише Мир, а й Перемога. Мир, Перемога, Україна, як відзначив Президент України Володимир Зеленський, це ті цінності, за які ми боремось. Його слова і стали лейтмотивом для української поштової марки авторства Марії Суслової. Сьогодні Україна вже є частиною великої європейської родини. І нині ми стоїмо за наші цінності та свободу. Поштові марки Укрпошти будуть мандрувати світом і нести мир, а ми будемо боротись за нашу Перемогу» – сказав Борис Волошенков.