Ізмаїльська районна державна адміністрація 26 січня 2022 року прийняла участь в районній конференції Асоціації  фермерів  і  приватних  землевласників  Ізмаїльського району.  Голова обласної асоціації фермерів Варбанець Володимир Васильович звітував про результати роботи асоціації в 2021 році. Обговорювались плани роботи асоціації, концепція розвитку фермерських господарств та Закон України №1914-ІХ від 30.11.2021 року.

Якубенко М. В., голова асоціації фермерів Подільського району поінформував про діючі  програми фінансової підтримки фермерських господарств, проблеми фермерства та сільського господарства в цілому, подальший розвиток фермерства та взаємодію і кооперацію з Асоціаціями сусідніх районів та областей. Голови фермерських господарств Ізмаїльського району (Волков Д. О., Добрєв Д. Д.) поділилися досвідом отримання пільгових кредитів, технологіями вирощування сільгоспкультур.

Начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської райдержадміністрації Ольга Гєнова та головний спеціаліст Саф’янівської сільської ради Олександр Череш проінформували учасників заходу про державні та обласні програми підтримки для фермерських господарств.

Наприкінці засідання було підведено підсумки та окреслено певні завдання діяльності асоціації на майбутнє.