1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСIДАННЯ РЕГIОНАЛЬНОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ...

ЗАСIДАННЯ РЕГIОНАЛЬНОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ З ПIДГОТОВКИ ОБ’ЄКТIВ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО, ПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА СОЦIАЛЬНО-КУЛЬТУРНОI СФЕРИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТI ДО РОБОТИ В ОСIННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРIОД 2024-2025 РОКIВ

10 жовтня 2024 року під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності облдержадміністрації, заступника голови штабу Володимира Карпича відбулося засідання регіонального оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років, у якому взяли участь перший заступник голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Сергій Проданов, заступниця голови Ізмаїльської РДА Марина Деной, представники керівництва територіальних громад і підприємств Ізмаїльського району, структурних підрозділів Ізмаїльської РДА.

Спочатку був обговорений загальний стан підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років в Одеській області.

Потім Сергій Проданов та заступниця Ізмаїльського міського голови Катерина Татаринцева доповіли про стан підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Ізмаїльського району та м. Ізмаїл до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Було зазначено, що в цілому Ізмаїльський район забезпечений альтернативними джерелами енергопостачання і готовий до можливих блекаутів. На цей випадок на території району облаштовані 57 «пунктів незламності», у яких можна перечекати потенційні негаразди з електроживленням в мережі. Експлуатаційне утримання доріг, в тому числі щодо боротьби з можливими несприятливими погодними умовами та ліквідації їх наслідків, буде виконувати підрядна організація ТОВ «Евродор».

Втім, ще не до кінця вирішена проблема електричного опалення в багатоповерхівках Кілії і Вилкового, через що є загроза для жителів залишитися без тепла в разі перебоїв з електропостачанням. Володимир Карпич пообіцяв сприяти вирішенню цього питання.

Також на засіданні йшлося про стан платіжної дисципліни підприємств та установ області за послуги розподілу природного газу та укладення договорів на постачання природного газу бюджетними установами та обговорення інших проблемних питань.

На завершення зустрічі Володимир Володимирович, який перед засіданням особисто виконав перевірку стану готовності міської центральної лікарні, перинатального центру, Палацу спорту у м. Ізмаїл до роботи в осінньо-зимовий період, висловив подяку керівництву територіальних громад Ізмаїльщини за теплий прийом і плідну співпрацю.