1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОБОТИ З ВІДНОВЛЕННЯ ПРОЇЗДЖАЄМОСТІ...

РОБОТИ З ВІДНОВЛЕННЯ ПРОЇЗДЖАЄМОСТІ ДІЛЯНКИ ТРАСИ Т-16-07 ВІД ІЗМАЇЛУ ДО КИСЛИЦІ

11 вересня 2024 року голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев здійснив робочу поїздку, протягом якої він разом із головою Саф’янівської сільської ради Наталією Тодоровою і головним інженером підрядної організації ТОВ «Евродор» Артаком Авєтісяном прослідили за ходом робіт з відновлення проїзджаємості ділянкою автодороги Т-16-07 Ізмаїл – Кілія – Вилкове (від м. Ізмаїл до повороту на м. Кілію біля с. Кислиця).

За численних звернень жителів громади голова Саф’янівської сільської ради звернулась до Ізмаїльської РДА щодо вирішення питання відновлення проїзджаємості дорогою. В ході зустрічі було зазначено, що в першу чергу за допомогою УЯРу (спецмашини для виконання ямкового ремонту) проводяться роботи на ділянці, яка не потребує додаткової підготовки. Паралельно триває підготовка більш зруйнованих ділянок до подальшого ремонту. Загалом буде проведено п’ять видів відновлюваних робіт, включаючи розчистку узбіччя, вирівнювання проїзної частини, укладання асфальтового шару, облаштування системи дренажу і експлуатаційної підтримки автодороги.

Також було підкреслено, що автодорога Т-16-07 має вагоме економічне та стратегічне значення не тільки для Ізмаїльського району, а й для усієї країни, адже вона веде до накопичувальних портових майданчиків. Тому за підтримки Одеської обласної військової адміністрації було ініційоване виконання проєктних робіт для здійснення ремонту всієї автодороги від м. Вилкове до м. Ізмаїл і ведеться пошук джерел фінансування.