1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАРАДА ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ПРОЇЗДЖАЄМОСТІ...

НАРАДА ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ПРОЇЗДЖАЄМОСТІ ДОРІГ, МОБІЛІЗАЦІЇ, ПІДГОТОВКИ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО ПЕРІОДУ. ПОЧАТКУ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ, СПОСТЕРЕЖЕННЯ ПРОЗОРОСТІ І ПІДЗВІТНОСТІ НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

11 вересня 2024 року голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев провів нараду, у якій взяли участь його заступниці Ірина Холостенко і Марина Деной, в.о. керівника апарату Ізмаїльської РДА Світлана Тіткова, головний спеціаліст з мобілізаційної роботи Ізмаїльської РДА Сергій Бутенко, головний інженер підрядної організації ТОВ «Евродор» Артак Авєтісян, представники керівництва територіальних громад.

Також у режимі відеоконференції долучилися перший заступник начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Сергій Лещенко і керівник ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» Андрій Смоляров, котрі висвітили перше питання порядку денного наради — про хід робіт з відновлення проїжджаємості автомобільних доріг в Ізмаїльському районі.

Було зазначено, що з оглядкою на брак коштів до кінця поточного року (у тому числі за допомоги місцевих громад) будуть по максимуму завершені всі заплановані заходи з приведення доріг у проїзний стан (це ділянки між Ізмаїлом і Кислицею та Саф’янами і Багатим, а також Острівне-Старі Трояни-Дзинілор, міст через канал Кофа, Кілія-Омарбія і 16 км під’їзних шляхів до Рені; вже завершені роботи по трасі Ізмаїл-Лощинівка-Каланчак) і закладені проєкти на наступний рік, серед яких за умови належного фінансування (на що Ізмаїльською РДА будуть надсилатися відповідні запити у обласні інстанції) фігурують ремонт траси Т-16-07 Ізмаїл-Кілія-Вилкове, яка веде до портових майданчиків регіону, а також пункт відстою транспортних засобів біля пункту пропуску «Рені-Джурджулешти».

Артак Авєтісян додав, що в цілому підрядна організація готова як до завершення запланованих дорожніх аварійних робіт у поточному році, так і до їх експлуатаційного утримання впродовж наступного осінньо-зимового періоду.

Сергій Бутенко доповів щодо виконання плану мобілізації в Ізмаїльському районі, акцентувавши увагу на необхідності підсилення роботи з оповіщення громадян.

Марина Деной розповіла про початок навчального 2024/2025 року, зазначивши, що на даний момент з 141 освітнього закладу в Ізмаїльському районі (66 школи, 64 дитсадочки і 11 закладів позашкільної освіти) в дистанційному режимі функціонують 18 дитсадочків і 6 шкіл (ще дві — у змішаному форматі) і поки що вирішується питання їх переводу на очне навчання.

Ірина Холостенко розказала про підготовку до опалювального періоду в частині забезпечення громад Ізмаїльського району резервними/альтернативними джерелами енергії, підкресливши, що ці заходи наближаються до завершення (виконано 92,5% від запланованого) і загалом об’єкти критичної інфраструктури і житлово-комунального господарства готові до зими з урахуванням непростої ситуації в енергетичній системі держави.

Також Ірина Вікторівна розкрила питання з відстеження прозорості та підзвітності і планування видатків місцевих бюджетів Ізмаїльського району на потреби обороноздатності України, зазначивши, що станом на 1 вересня поточного року на допомогу ЗСУ перераховано близько 74,6 млн грн із запланованих 114. Найчастіші зауваження за підсумками моніторингу виникають по завищеним цінам на товари та по проведеним тендерам на суму менше 1,5 млн грн, що дозволяє обійтися без електронної системи закупівель і збільшує ризик корупційної складової.

Крім того, були обговорені питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Вилківській ТГ, передачі водних об’єктів громад в комунальну власність, майбутнього відзначення Дня працівників освіти та інші.