1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗВАННЯ «ГЕРОЙ УКРАЇНИ»

ЗВАННЯ «ГЕРОЙ УКРАЇНИ»

За інформацією відділу організаційного забезпечення апарату Ізмаїльської районної державної адміністрації вищим ступенем відзнаки в Україні є звання «Герой України». Ця державна нагорода присвоюється громадянам нашої держави за здійснення визначного геройського вчинку або визначного трудового досягнення. Присвоєння звання провадиться указом Президента України.

Особі, відзначеній званням «Герой України», вручаються нагородні атрибути: орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави за визначні трудові досягнення. Також вручається Грамота і посвідчення про надання звання, мініатюра ордена.

Присвоєння звання «Герой України» вдруге з удостоєнням одного й того ж ордена не провадиться. Звання може бути присвоєно посмертно.
Вручення державних нагород та документів про нагородження провадиться в обстановці урочистості і широкої гласності. Перед врученням оголошується указ Президента України про нагородження.

Особи, нагороджені цією державною нагородою, та члени їхніх сімей користуються пільгами, передбаченими законом України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», а також податковим та митним законодавством.