1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Під час зустрічі з...

Під час зустрічі з президентом Конгресу європейських регіонів, що розвиваються та залучених регіонів (CoEER) паном Маркошем Ногейрою обговорили концепції співпраці та залучення додаткової допомоги від ЄС для Одеської області.

Сергій Кропива розповів, що Одеська область активно співпрацює з багатьма регіонами різних країн світу. За роки незалежності Одеською обласною державною адміністрацією було підписано 24 міжрегіональні угоди про співробітництво в торгово-економічній, науково-технічній і гуманітарно-культурній сферах між Одеською областю та регіонами Болгарії, Грузії, Італії, Китаю, Кореї, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, Словенії, Туреччини, Угорщини, Франції, Чехії.

Станом на сьогодні область та територіальні громади разом мають понад 170 чинних двосторонніх угод з адміністративно-територіальними одиницями країн Європи та світу.

Участь Одещини у такій співпраці дозволяє активізувати соціально-економічний розвиток регіону в результаті об’єднання зусиль та взаємодії у всіх сферах.

Сторони домовились про активізацію співробітництва та напрацювання спільних ініціатив щодо реалізації потенційних проєктів.🤝