1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Мав виступ на полях...

Мав виступ на полях Конференції з питань відновлення України у Берліні під час панелі «Використання міжнародного територіального партнерства для відновлення та наближення до ЄС».

Поінформував іноземних партнерів щодо ситуації в Одеській області, про досвід нашого регіону та проблеми, з якими стикаємося.

🤝 Одещина постійно працює над розвитком співробітництва. Наразі область та громади мають понад 170 діючих угод з регіонами країн Європи та світу.

Окрему увагу приділили ініціативі «Патронат країн», яка є важливою складовою забезпечення довгострокового відновлення регіонів України, що постраждали від війни. Одним із прикладів успішного впровадження цієї ініціативи є патронат Італії щодо відновлення Одеської області.

Динамічний процес, який розпочався 02 жовтня 2023 року із заяви Віце-прем’єр-міністра – Міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні про взяття під патронат Одеси та Одеської області. Вже у лютому 2024 року відбулося підписання Угоди між Італійською Республікою та ЮНЕСКО, відповідно до якої Італія робить внесок 500 тис. євро на відновлювальні роботи у Спасо-Преображенському соборі.

Основними сферами в довгостроковій перспективі стануть: енергетика, інфраструктура, промисловість, містобудування. Цінуємо активну позицію уряду Італії щодо підтримки швидкого відновлення України, Одеської області зокрема.

Паралельно плануємо співпрацювати з окремими італійськими регіонами для реалізації конкретних ініціатив та проєктів, які враховують специфічні потреби та можливості обох сторін.

#URC2024#UkraineRecoveryConference2024#КонференціяВідновлення2024