1. /
  2. Новини
  3. /
  4. соціальний захист населення
  5. /
  6. КРУГЛИЙ СТІЛ З ПРОТИДІЇ...

КРУГЛИЙ СТІЛ З ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

11 червня 2024 року заступниця голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Марина Деной відкрила засідання круглого столу «Насильство: усвідомлюй, не мовчи, повідомляй», організований Громадською організацією «Одеська обласна організація медико-психолого-педагогічної допомоги «Здорове суспільство» спільно з Громадською організацією «Ресурсний центр НДО» та фондом UHF в рамках реалізації проєкту «Підтримка спроможності фахівців соціальної сфери для захисту дітей в Одеській, Дніпропетровській та Миколаївській областях в умовах війни».

Загальною метою проєкту є підтримка ментального здоров’я населення України та протидія насильству.

В роботі круглого столу взяли участь працівники закладів соціального захисту, освіти, охорони здоров’я громад району. Фахівцями громадської організації були надані рекомендації присутнім щодо можливостей для осіб, які потерпають від домашнього насильства, до пошуку виходу із ситуації, отримання правової та психологічної допомоги, заходів впливу на кривдників.

Відбувся активний обмін думками та досвідом роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, та соціального супроводу таких сімей.

Також доповідачі розповіли про роботу Центру раннього втручання, який працює при їх громадській організації. Послуга раннього втручання надається сім’ям, які виховують дітей віком від 0 до 4 років з порушеннями розвитку або ризиком їх виникнення. Для ефективного надання послуги важливим є раннє виявлення біологічних та соціальних факторів ризику, пов’язаних із порушенням розвитку дитини, оскільки це дозволяє своєчасно надавати допомогу та відповідну підтримку всій родині.

З метою підвищення обізнаності населення про вказану послугу присутнім були надані інформаційні матеріали.

Джерело: управління соціального захисту населення Ізмаїльської РДА.