1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ФУНКЦІОНУЮТЬ...

В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ФУНКЦІОНУЮТЬ 10 ОСВІТНІХ ЦЕНТРІВ

У межах проєкту дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується благодійним фондом “Вітри змін” за кошти Японського уряду та сприяння Одеської обласної державної адміністрації, у Одеській області створено та функціонують 10 освітніх просторів.

Повномасштабна війна в Україні вплинула на всі сфери життя, у тому числі й освітню: зруйновані заклади освіти, стрес дітей, їхніх батьків, опікунів та вчителів, неможливість навчатись у безпечних та комфортних умовах через постійні повітряні тривоги та періодичні відключення світла.

Головне завдання центрів – забезпечення навчання школярів, які не мають повноцінного доступу до офлайн навчання. З цією метою усі центри забезпечені не лише цифровим обладнанням та меблями, але й оснащені сучасними супутниковими системами Starlink, що забезпечує безперебійне функціонування просторів.

⠀Відвідування освітніх просторів є безкоштовним, діти можуть як займатись додатковим навчанням, так і посилювати свої знання у компʼютерній грамотності. Також, є змога отримувати допомогу з домашнім навчанням, відволікатись на інтерактивні ґаджети, котрими облаштовані простори.

“Наявність таких просторів в навчальних закладах дозволяє учням не лише проводити дозвілля після уроків, а ще й дійсно позайматись додатково із викладачами, щоб підтягнути та наздогнати освітні прогалини, котрі зʼявились з будь-яких причин. Не менш важливим є те, що діти отримають додатковий і якісний час для спілкування з однолітками – це є одним із шляхів нормалізації психоемоційного стану, бо для дітей важливо корегувати як освітнє навантаження, так і відпочинок,” – зазначила Анна Величко, координаторка проєкту.

Отримати більше інформації про діяльність центрів, а також отримати їх послуги можна на сайті https://www.windsofchanges.com.ua/read_more_2_ukr.html або звернувшись до «Благодійного Фонду Вітри Змін» у соціальних мережах Інстаграм – https://www.instagram.com/windsofchanges.od

Фейсбук – https://m.facebook.com/windsofchanges.com.ua

#Тияк