Заступник начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов зустрівся зі старшою менеджеркою проєкту Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) Терезою Молеро Родрігез.

З урахуванням збільшення кількості обстрілів м. Одеси і Одеської області, одним із пріоритетних завдань обласної влади залишається питання будівництва та реновації укриттів в освітніх закладах регіону, а в свою чергу в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Одеської області ведеться пошук додаткових ресурсів: як фінансових, так і експертних.

Тереза Молеро Родрігез повідомила, що відповідно до мандату організації, ЮНОПС займаються проєктами будівництва укриттів у закладах освіти в Україні. В рамках даної діяльності, вони впроваджують нові стандарти для укриттів, які враховують потреби дітей, забезпечуючи їх психологічний і фізіологічний комфорт. Ці укриття відповідають новим державним будівельним нормам, що дозволяє створити безпечні умови для навчання в умовах воєнних дій.

Під час зустрічі окреслили дорожню карту подальшої взаємодії, обговорили питання залучення фінансування, дотримання технічних вимог до укриттів та координацію дій між обласною владою і міжнародним партнером ЮНОПС.