02 серпня 2024 року заступниця голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Марина Деной зустрілася з представницями Ізмаїльського Товариства Червоного Хреста України для обговорення загальних потреб населення під час військового стану.

Багато українців стикаються з труднощами на ринку праці через зміну місця проживання, проблемами зі здоров’ям та дефіцитом вакансій.

Сьогодні представниці Червоного Хреста розповіли про новий проєкт та про надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю, особам похилого віку та ветеранам бойових дій і членам їх родин.

Тож, український та іспанський Червоний Хрест запустили пілотний проєкт, що допоможе вразливим категоріям населення підвищити кваліфікацію, освоїти нову професію або отримати фінансову підтримку для бізнесу, отримати психосоціальну підтримку, гуманітарну допомогу, або отримати допомогу «догляд вдома». Учасники можуть обрати один з двох напрямків: безкоштовне навчання або мікрогранти на відкриття бізнесу.

Безкоштовне навчання.

Учасники отримають нову професію або підвищать кваліфікацію для кращого працевлаштування. Навчання допоможе швидше знайти роботу за місцем проживання з урахуванням бажаної професії та умов праці. Мікрогранти для бізнесу Проєкт також передбачає можливість отримання мікрогрантів на відкриття нового або відновлення втраченого бізнесу. Учасники можуть подати свій бізнес-план для отримання фінансової підтримки. А також, отримати гуманітарну допомогу, психосоціальну підтримку та допомогу «догляд вдома».

Дякуємо товариству Червоного Хреста України та т.в.голові Ізмаїльської районної організації Товариства Червоного Хреста – Олені Кулик, за презентацію таких важливих проєктів для населення.

За консультаціями можна звертатися за телефонами 0 (63) 753 99 50, гаряча лінія Українського Червоного Хреста: 0 800 332 656.