Сьогодні, 3 липня, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло спільно з очільником Департаменту освіти і науки провів селекторну нараду з керівниками органів управління освітою щодо підготовки освітніх закладів до нового 2024/2025 навчального року.

До участі в заході долучились представники ГУНП в Одеській області, Головного управління ДСНС в Одеській області, Департаменту охорони здоров’я, Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Заступник голови області акцентував увагу освітян-управлінців на необхідності створення безпечних умов, завершення всіх будівельних робіт та капітальних ремонтів до 1 вересня поточного року, забезпечення закладів альтернативними джерелами енергії. Зокрема, встановлення генераторів, формування резервів паливно-мастильних матеріалів та ін.

Також Антон Ігорович підкреслив важливість співпраці та взаємодії обласних/районних відділів Головних управлінь ДСНС, Нацполіції, Держпродспоживслужби із засновниками та освітянами для забезпечення своєчасної підготовки закладів освіти до нового навчального року. Представники цих служб мають бути включені у відповідні комісії, які працюватимуть до 16 серпня 2024 року, що визначено відповідним розпорядженням начальника Одеської ОВА Олега Кіпера №565/А-2024 від 17.06.2024 р.

«Шановні колеги, у нас з вами багато планів, завдань та задач. Терміни досить стислі.

До початку навчального року необхідно скоординувати всі зусилля, вирішити ряд проблемних питань, аби діти могли повернутися до навчання в безпечних умовах», – підсумував нараду заступник голови ОДА Антон Шалигайло.