22 січня 2024 року, у день державного свята Дня Соборності України, в рамках діяльності кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Ізмаїльському районному відділі № 1, за участю волонтера пробації Вікторії Давидової, для суб’єктів пробації організовано перегляд документального фільму із колекції Мережі DOCU/CLUB «Мир», режисера Сергія Лисенка.

Мета заходу сформувати в учасників розуміння ролі громадського активізму як основи демократичного суспільства. Поняття «мир» сьогодні дуже актуальне для світу і для нашої країни зокрема. Мир – це одне з найбільш бажаних та необхідних благ у житті людей. Усі ми прагнемо до миру, стабільності та спокою. Тому, коли мова йде про припинення війни та встановлення миру в Україні, це стає особливо актуально. Перед переглядом фільму, глядачам було запропоновано висловити свої думки, з чим асоціюється це поняття у них, яке має значення для їх родин, суспільства та держави в цілому.  

Після перегляду стрічки відбулося обговорення та обмін враженнями. Глядачі ділилися емоціями, які викликав фільм, найбільш яскравими та вражаючими для них моментами, характеризували головного героя, дискутували як на прикладі Мирослава змінюється життя кожного українця в умовах війни. Також ознайомилися з історією виникнення волонтерства, визначали потреби та цінності, які можуть бути у волонтера, роль волонтера в умовах воєнного стану.   

Побудова миру в Україні має стати пріоритетним завданням не лише для української влади та міжнародних організацій, але й для кожного громадянина нашої держави. Мирне співіснування, взаємовигідні відносини та розвиток країни можуть бути забезпечені лише за умови стабільності та миру.