В Ізмаїльському районному відділі № 1 філії Центру пробації в Одеській області за участю волонтерок пробації Вікторії Давидової та Анастасії Вітенко для суб’єктів пробації пройшов інформаційно – просвітницький за захід.

Мова – це не тільки засіб спілкування, а й надзвичайно велика цінність будь-якого народу. Це скарбниця усіх духовних надбань нації, досвіду життя, праці й творчості багатьох поколінь. Недаром кажуть, що мова – душа народу. Без неї не було б цілої нації. Мова – це характер народу, адже у ній зберігаються усі традиції, звичаї та побут. Без сумніву мова –  неоціненний скарб для кожної людини.

Під час заходу учасники переглянули мультимедійну презентацію «Історія рідного слова», «Українська мова: 15 цікавих фактів» та провели гру «Хто більше…», де суб’єкти пробації підібрали образні означення до слів.

Наостанок волонтерки наголосила: «Ми низько вклоняємося нашим пращурам за воістину солов’їну мову! Нам – тим, хто живе нині на прадавній матінці – землі, треба багато зробити, щоб усі українці зрозуміли велич та красу своєї мови».