1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ТРИ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО...

ТРИ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОННУ ОТРИМАЛИ НОВІ КОМФОРТАБЕЛЬНІ ШКІЛЬНІ АВТОБУСИ

З метою забезпечення якісної та доступної освіти чотири заклади освіти Ізмаїльського району – Суворовський ліцей, Ренійська школа № 6, Кілійський опорний заклад освіти № 4 та Вилківський опорний заклад освіти № 1 – отримують нові комфортабельні шкільні автобуси.

Транспортні засоби придбано за рахунок субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів.

В квітні поточного року Кабінет міністрів України ухвалив постанову № 418 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів», згідно якої обласному бюджету Одещини на ці потреби направлено 54,875 млн.грн.

Кожна громада здійснила співфінансування в розмірі майже 34% (чи 1 млн.грн) від загальної вартості автобусу, що наразі складає 2,945 млн.грн.

На початку липня департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації підписав договір із ТОВ «Торговий дім «Еталон авто», зареєстрованим в Київській області, на придбання 28 шкільних автобусів загальною вартістю 82,460 млн.грн.

Замовник висунув наступні вимоги щодо технічних характеристик транспортних засобів. Шкільний автобус повинен бути жовтого кольору, 2023 року виробництва, в салоні має бути 28 місць для сидіння школярів, ще чотири — для супроводжуючих осіб та членів екіпажу. Окрім того, гарантія на транспортний засіб має складати два роки, або 100 тис.км пробігу.

Щиро вдячні Одеській обласній державній адміністрації, департаменту освіти та науки ООДА та громадам за плідну співпрацю, результат якої не може не тішити.

Дякуємо Силам безпеки та оборони, які безупинно наближають Перемогу.

Продовжуємо працювати.