Вчора в рамках візиту на Одещину Посла Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, директора Місії USAID в Україні Джеймса Хоупома, Генерального директора Секретаріату Дунайської Комісії Манфреда Зайтца та представника генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алана Барономда Ізмаїльський район відвідав і віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Перший заступник голови Ізмаїльської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко озвучив віце-премʼєр-міністру проблемні питання, які повʼязані зі значною кількістю великовантажного транспорту. А саме: стан міжнародної траси М-15 «Одеса – Рені», який значно погіршився за час повномасштабної агресії росії проти України через надвелику кількість вантажівок, затори, які виникають майже щодня, а через те і унеможливлюють вільний проїзд спецтранспорту, наприклад, автомобілів швидкої допомоги. (В рамках формування спроможної мережі закладів охорони здоровʼя в Одеській області швидкість надання якісних медичних послуг є важливим фактором для визначення загальних лікарень госпітального округу.)

Шляхом вирішення проблеми може стати розширення дорожнього полотна траси М-15, що можливо реалізувати за наявності державної підтримки.

Експорт зернових культур та інших видів вантажів через Дунайські порти не скоротиться ні завтра, ні за місяц, ні за півроку. Розвантажений автошлях є суттєвою складовою і життєзабезпечення мешканців Ізмаїльського району, і сталої роботи портів.