1. /
  2. Новини
  3. /
  4. охорона здоров'я
  5. /
  6. “ДОСТУПНІ ЛІКИ” МОЖНА ОТРИМАТИ...

“ДОСТУПНІ ЛІКИ” МОЖНА ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНО АБО З НЕВЕЛИКОЮ ДОПЛАТОЮ

Через військову агресію, розв’язану російською федерацією, багато наших громадян змушені були залишити власні домівки. Українці зіткнулись не тільки з погіршенням стану фізичного та психічного здоров’я, а й з матеріальними проблемами, які, у поєднанні з втратою роботи чи житла, набули для багатьох критичного значення.

💙💛Для тих, хто потребує медикаментозного лікування, нагадуємо, що в Україні працює програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти можуть отримувати препарати безоплатно або з невеликою доплатою.

Загалом державна програма реімбурсації (відшкодування), як і до війни розповсюджується на 401 лікарський засіб:

198 – від серцево-судинних хвороб;

51 – від діабету ІІ типу;

47 – інсуліни;

27 – для профілактики інсультів та інфарктів;

30 – від розладів психіки та поведінки;

27 – від епілепсії;

16 – для лікування бронхіальної астми;

5 – у разі нецукрового діабету.

З електронним або паперовим рецептом пацієнт може звернутися до аптеки, яка має договір з НСЗУ на відпуск ліків, і отримати безоплатні препарати. Знайти найближчу таку аптеку можна за телефоном 16-77 (контакт-центр НСЗУ), дашборди НСЗУ з міркувань безпеки поки що закриті.

Детальніше про те, як почати отримувати «доступні ліки» під час воєнного стану можна дізнатись за посиланням https://bit.ly/3O1C1MO

Про те, яку інформацію має містити рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки» ми розповідали тут https://bit.ly/3auTy2k