1. /
  2. Новини
  3. /
  4. охорона здоров'я
  5. /
  6. ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПІДГОТОВКИ УКРИТТІВ...

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПІДГОТОВКИ УКРИТТІВ В ЗАКЛАДАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

В Ізмаїльському районі заклади охорони здоров’я приділяють значну увагу підготовці укриттів в умовах воєнного часу. У всіх закладах проводяться тренувальні заняття щодо дій медичного персоналу в умовах масового надходження постраждалих у разі виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема, при замінуванні, пожежі, бомбардуванні, захопленні закладу.

У закладах охорони здоровʼя облаштовані укриття для персоналу, пацієнтів, відвідувачів, які в той момент будуть знаходитися у будівлі. Всі підвали вичищені, є запас свічок, ліхтариків, туалетного паперу, резервуари для технічної і питної води.

Крім укриттів, є ще одне сховище для нетранспортабельних пацієнтів. Там відновлено і покращено стан сховища, щоб воно було придатним для перебування людей. Продовжуються роботи з відновлення комунікацій.

Конструкції будівель відповідають вимогам, підвальні приміщення високі, тож є можливість розмістити людей. В деяких медичних закладах є вентиляції з системою блокування, тобто у випадку зараження повітря є можливість заблокувати доступ повітря ззовні у вентиляційну систему.

Важливий момент – навчання людей. Постійно проводяться навчальні евакуації. Кожен працівник знає, в який підвал він йде, куди повертає, які тут є можливості і що він з собою має взяти.

Також люди знають той необхідний мінімум, який підготовлений у кожному кабінеті лікаря і який вони мають взяти з собою. Це, насамперед, аптечка першої необхідності, мінімальний запас сухої їжі тривалого зберігання, питна вода. Кожен має невелику пляшку, яку принесе з собою. Також у підвальних приміщеннях є запас питної води, яку, при необхідності, можна використовувати.

Рівень труб і рівень води в підвальних приміщеннях дає можливість забезпечення технічною водою в спеціальних технічних резервуарах. І рівень труб дає можливість безперебійного постачання технічною водою, навіть у випадку, коли у місті не буде води чи електрики. В деяких укриттях закладів охорони здоровʼя є спеціальні підвіконня і вікна, які в разі необхідності будуть закладатися піском з метою убезпечення від ударної хвилі під час вибуху.

Для відвідувачів закладів охорони здоров’я зроблене чітке ознакування з метою уникнення хаосу під час позаштатної ситуації. Увесь персонал пройшлов навчання з руху за цими маршрутами.