1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БІЛЬШІСТЬ ТИМЧАСОВО ПЕРЕМІЩЕНИХ УКРАЇНЦІВ...

БІЛЬШІСТЬ ТИМЧАСОВО ПЕРЕМІЩЕНИХ УКРАЇНЦІВ ЗА КОРДОНОМ СПОДІВАЮТЬСЯ ЯКНАЙШВИДШЕ ПОВЕРНУТИСЯ ДОДОМУ

Більшість тимчасово переміщених українців за кордоном сподіваються повернутися додому якнайшвидше, але близько двох третин планують залишитися у країнах в які вони виїхали на початку війни, допоки не вщухнуть бойові дії і не покращиться безпекова ситуація в Україні.

🔸 65% українців планують залишатися в країні, в яку виїхали на початку війни, доки не покращиться безпекова ситуація в Україні;

🔸 9% тимчасово переміщених українців планують змінити країну перебування;

🔸 16% тимчасово переміщених українців найближчим часом планують повернутись до України: 15% з них – тимчасово, щоб відвідати сім’ю, взяти речі чи допомогти іншим родичам евакуюватися.

Такі результати опитування, проведеного Агентством ООН у справах біженців.

Агентство опитало 4900 осіб з України, які нині проживають у Чехії, Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині. Опитування проводилося з середини травня до середини червня.

Нагадаємо, 8 липня Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина та Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді погодили посилення співпраці для допомоги внутрішньо переміщеним та тимчасово переміщеним українцям за кордоном, зокрема домовився про співпрацю щодо системної роботи з дослідження потреб та очікувань українців за кордоном.

Ознайомитись з результатами опитування тут:https://cutt.ly/2LR6rQW

UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні