З метою виконання вимог чинного законодавства у сфері охорони державного кордону, зокрема рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30.07.2021 стосовно оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки вздовж державного кордону шириною 30 – 50 м, Південним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України спільно з органами місцевого самоврядування активізовано проведення заходів з викупу, примусового відчуження земельних ділянок, що перебувають у приватній власності, з метою їх подальшої передачі у постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби України.

13 січня 2022 року в Ізмаїльській райдержадміністрації відбулась нарада під головуванням голови райдержадміністрації Родіона Абашева, за участю першого заступника голови Михайла Шарафаненка, начальника відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ольги Гєнової та представників військової частини 1474 Державної прикордонної служби України: Карплюка О. М. та Могильова В. В.

Наразі проведено роботу з узагальнення інформації щодо вказаних ділянок та створення відповідного реєстру (із визначенням їх власників, користувачів, кадастрових номерів, цільового призначення, форм власності) для подальшого розміщення в їх межах вздовж державного кордону ліній прикордонних інженерних споруд.