Голова районної державної адміністрації Родіон Абашев разом із заступником голови райдержадміністрації Ольгою Колесниченко провели нараду з головним лікарем комунального некомерційного підприємства “Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини” Одеської обласної ради” Тетяною Мітюковою, на якій обговорили сьогодення закладу та плани на майбутнє.

Сьогодні Будинок дитини фінансується з обласного бюджету, отримує допомогу від волонтерів, меценатів, фондів та інших небайдужих громадян. Проте має бути план стратегічного розвитку закладу, після розробки якого відбудеться його захист на комісії Одеської обласної ради з питань охорони здоровʼя та соціальної політики.

2 грудня на черговому засіданні комісії Одеської обласної ради з питань охорони здоровʼя та соціальної політики було розглянуто лист Ізмаїльської районної державної адміністрації щодо сприяння виділенню фінансування для КНП «Ізмаїльський спеціалізованний будинок дитини» Одеської обласної ради» на продукти харчування та медикаменти за рахунок обласної цільової програми «Здоровʼя Одещини на 2021-2023 роки».

Цей заклад вкрай важливий не тільки для Ізмаїльського району, Ізмаїльська районна державна адміністрація у межах своїх повноважень зробить все необхідне для його збереження.

Сьогодні в Будинку дитини перебувають 118 дітей різного віку, які вже опинились в складних життєвих обставинах. Обовʼязок райдержадміністрації – зробити ці обставини менш складними.

Дане питання голова районної державної адміністрації Родіон Абашев залишає на особистому контролі.