Якісне і поживне харчування є важливим чинником підтримання фізичного і морально-психологічного стану особового складу

Зокрема, йдеться про курсантів-слухачів курсу початкової підготовки Навчального центру Морської охорони. Строковики призову осінь-2021 з’їхалися до навчального закладу з різних куточків України в розпал карантинних обмежень червоної зони.

 І хоча бійці свідомо масово пройшли вакцинацію, дотримання карантинних заходів та обмежень триває. І масковий режим, і особиста гігієна, і щільність заповнення службових приміщень, і вологе прибирання й провітрювання.  Крім того, в раціон строковиків додатково введено вітамінізоване харчування.  В меню особового складу обов’язково включені цибуля, часник, спеції, зелень, цитрусові, яблука, банани, ківі, тощо.

 За оцінкою медичного персоналу і враженнями самих майбутніх моряків-прикордонників вітаміни груп А, В, С, D стали надійними гарантами хорошого самопочуття й фізичного стану. Решта раціону збалансована і вивірена з урахуванням навчальних навантажень та відновлення сил молодих організмів.

Державна прикордонна служба цінує кожного прикордонника і турбується про якісне й поживне харчування, доповнене вітамінним комплексом для посилення імунітету тих, хто надійно боронить державний кордон.