1. /
  2. Новини
  3. /
  4. охорона здоров'я
  5. /
  6. ЛІТО ТРАДИЦІЙНО Є ПЕРІОДОМ...

ЛІТО ТРАДИЦІЙНО Є ПЕРІОДОМ ПІДВИЩЕНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГОСТРІ КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ (ГКІ)

Причиною виникнення ГКІ зазвичай є вживання недостатньо термічно обробленої їжі, неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.

Щоб уникнути кишкових інфекцій, дотримуйтеся простих правил:

купуйте харчові продукти в санкціонованих місцях і офіційних торгових мережах. Не купуйте харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;

мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі, дотримуйтесь чистоти на кухні;

ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;

доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С, не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;

зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;

використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;

не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;

в умовах тривалої відсутності електроенергії, не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

Більше на сайті – https://tinyurl.com/vra559up