1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СУПРОВІД ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ТА...

СУПРОВІД ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ТА ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ ОСІБ: В ІЗМАЇЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ КОМІСІЯ З ВІДБОРУ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ

18 жовтня 2024 року під головуванням заступника голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Марини Деной та за участю представників Міністерства у справах ветеранів України відбулося перше організаційне засідання Комісії з проведення відбору кандидатів на посаду фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб (далі – Комісія). 

Персональний склад Комісії затверджено розпорядженням голови (начальника) Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Одеської області від 17.10.2024 № 203/ВА-2024 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2024 № 881 «Деякі питання забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя»

До складу Комісії увійшли представники Ізмаїльської районної державної адміністрації Одеської області; два представники Міністерства у справах ветеранів України, представник інституту громадянського суспільства та практикуючий психолог.

На першому засіданні членами Комісії шляхом голосування обирали голову, заступника голови та секретаря Комісії. Обговорили організаційні питання подальшої роботи та затвердили графік роботи Комісії до кінця поточного місяця.

Головним завданням Комісії є проведення відбору кандидатів на посаду фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, які здатні професійно здійснювати заходи з підтримки ветеранів війни, осіб із особливими заслугами перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей цих категорій осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, а також інших демобілізованих осіб під час їх реадаптації та реінтеграції в територіальних громадах.

З 21 жовтня  2024 в Україні починають роботу Комісії з відбору кандидатів на посаду фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, який буде першою після родини людиною, яка почне послідовну взаємодію з ветеранами, захисниками/захисницями після їхнього повернення з фронту. Фахівець забезпечуватиме їм індивідуальний супровід, первинне консультування та всебічну підтримку на шляху інтеграції у цивільне життя.

Джерело: управління соціального захисту населення Ізмаїльської районної державної адміністрації