1. /
  2. Новини
  3. /
  4. економіка
  5. /
  6. РОЗПОЧАЛАСЯ РОБОТА ІЗ ВСЕЛЕННЯ...

РОЗПОЧАЛАСЯ РОБОТА ІЗ ВСЕЛЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ У ВОДНІ ОБ’ЄКТИ

4 жовтня 2024 року розпочалася робота із вселення водних біоресурсів у водні об’єкти, які розташовані в Ізмаїльському районі Одеської області, а саме озера Ялпуг-Кугурлуй. Згідно з графіком та заявкою роботи будуть проводитися у період з 04.10.2024 по 31.12.2024.

За проведенням робіт спостерігала комісія з контролю відтворення водних біоресурсів озера Ялпуг-Кугурлуй. До складу комісії увійшла начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської РДА Ольга Мінюк.

Заплановані обсяги вселення водних біоресурсів, згідно заявці та режиму СТРГ, складають:
🔸 товстолоб білий (гібрид) – 2,400 млн екз;
🔸 білий амур – 0,100 млн екз;
🔸 короп (сазан) – 0,500 млн екз.

Слід зазначити, що біологічні показники коропа, товстолоба та білого амура відповідають затвердженим нормативам, а саме: мінімальна вага однієї особини складає не менше 20 грамів (цьоголітка).

Члени комісії здійснювали контроль за відповідністю біологічних показників об’єктів відтворення установленим нормативам, здійснювали облік водних біоресурсів у місцях завантаження ємностей для транспортування, контролювали правильність використання визначеного методу обліку, справність конструкцій пристроїв, що використовуються для визначення кількості водних біоресурсів, що вселяються у рибогосподарські водні об’єкти, за вселенням водних біоресурсів у місці випуску малька в озера Ялпуг-Кугурлуй.

Джерело: відділ економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської РДА.