1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО НАПРЯМОК РОБОТИ ЮРИДИЧНОГО...

ПРО НАПРЯМОК РОБОТИ ЮРИДИЧНОГО СЕКТОРУ

Юридичний сектор апарату Ізмаїльської районної державної адміністрації Одеської області є структурним підрозділом апарату Ізмаїльської районної державної адміністрації, який підпорядковується:
🔹з питань правового забезпечення діяльності районної державної адміністрації – голові районної державної адміністрації;
🔹з питань організації роботи апарату районної державної адміністрації – керівнику апарату районної державної адміністрації.

❗Юридичний сектор створений для забезпечення правової підтримки діяльності районної державної адміністрації.
З метою виконання завдань, покладених на юридичний сектор, у процесі організації роботи сектор здійснює такі функції:
👉Забезпечує відповідність законодавству проєктів розпоряджень голови районної державної адміністрації, а також інших актів районної державної адміністрації.
👉Проводить правову експертизу проєктів розпоряджень голови районної державної адміністрації, готує висновки правової експертизи у разі їх невідповідності законодавчим актам та/або подає пропозиції щодо приведення таких проєктів у відповідність до вимог законодавства.
👉Представляє інтереси районної державної адміністрації у судах та інших державних органах під час розгляду правових питань або спорів.
👉Крім того, юридичний сектор визначає, які розпорядження голови Ізмаїльської районної державної адміністрації є нормативно-правовими актами та підлягають державній реєстрації в органах юстиції.

📝Так, з метою виконання вимог чинного законодавства України, за період з січня по вересень 2024 року юридичним сектором виявлено та своєчасно подано на реєстрацію наступні нормативно-правові акти, прийняті головою адміністрації:

  • про затвердження Розміру фактичних витрат на копіювання aбo друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Ізмаїльська районна державна адміністрація Одеської області, та Порядку відшкодування цих витрат;
  • про внесення змін до Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Ізмаїльська районна державна адміністрація Одеської області;
  • про запровадження карантинного режиму по західному кукурудзяному жуку на території Товариства з обмеженою відповідальністю «РИС БЕССАРАБІЇ»;
  • про запровадження карантинного режиму по західному кукурудзяному жуку на території Аграрно – рибогосподарського кооперативу «Придунайська Нива» Ізмаїльського району Одеської області;
  • про запровадження карантинного режиму по південноамериканській томатній молі на території сільськогосподарського кооперативу «Агропрогрес» Ізмаїльського району Одеської області.

    📍Усі нормативно-правові акти, зазначені вище, у встановленому чинним законодавством порядку зареєстровані Південним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Одеса).