1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В КОЖНОМУ РОЗДІЛІ ПЕРЕГОВОРІВ...

В КОЖНОМУ РОЗДІЛІ ПЕРЕГОВОРІВ ПРО ВСТУП ДО ЄС, УКРАЇНА БУДЕ ПРЕДСТАВЛЯТИ АНТИКОРУПЦІЙНУ СКЛАДОВУ

Про це заявила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції – Міністерка юстиції України Ольга Стефанішина під час дискусії в межах заходу Центру Європейської політики (European Policy Centre, EPC), присвяченому обговоренню руху України на євроінтеграційному напрямку.

Під час дискусії обговорили, зокрема, продовження зусиль України щодо протидії корупції, складності переговорного процесу про вступ України до ЄС в умовах воєнного стану, залучення бізнесу та громадянського суспільства до перемовин тощо.

«В Україні вже створені надійні інституції у сфері боротьби та запобігання корупції, повністю функціонуючі. Керівників і представників цих інституцій було обрано у демократичний, відкритий і прозорий спосіб. Ми з боку Уряду робимо все можливе, щоб забезпечити їх фінансуванням і всім необхідним для роботи. Парламент постійно працює над вдосконаленням деяких правових особливостей, щоб вони безперешкодно функціонували», – зазначила Віцепрем’єрка.

Вона також відзначила важливу роль заходів з «деолігархізації» в забезпеченні позбавлення від корупційних ризиків та посилення довіри до України.

«Зараз ми маємо досить структурований підхід: у нас є домовленість з Європейською Комісією про те, що в кожному розділі наших переговорів Україна буде представляти антикорупційну складову. Чи це енергетика, транспорт чи аграрна політика. Ми маємо антикорупційну стратегію, затверджену Урядом, і разом з нашими американськими та європейськими партнерами розробляємо секторальні напрямки, і в кожній переговорній групі буде представник Національного агентства з питань запобігання корупції», – розповіла Ольга Стефанішина.

Вона нагадала також, що Україна продемонструвала один із найкращих результатів у світі у рейтингу «Індекс сприйняття корупції» за 2023 рік, складеному організацією Transparency International.

«Я думаю, що для нас дуже важливо зберегти таку ж динаміку і забезпечити довіру до зусиль Уряду в цьому напрямку. І що б для цього не було потрібно, це буде зроблено безумовно», – додала вона.

Дивіться повний виступ Віцепрем’єрки за посиланням https://cutt.ly/geTCO5iC