1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА В ІЗМАЇЛЬСЬКІЙ...

АПАРАТНА НАРАДА В ІЗМАЇЛЬСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ 

18 вересня 2024 року голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіон Абашев провів апаратну нараду.

Начальниця УСЗН Галина Грама доповіла про стан соцзахисту внутрішньо переміщених осіб в Ізмаїльському районі. Станом на 16 вересня 2024 року, за даними Єдиної інформаційної бази, на території району зареєстровано 16 892 ВПО, що на 930 осіб менше ніж на початок року. З цієї кількості 6 733 – чоловіки, 10 156 – жінки, та 5 371 – діти до 18 років.

У серпні 2024 року держдопомогу на проживання отримували 2 158 сімей ВПО. Уряд продовжив ці виплати ще на 6 місяців для найбільш уразливих категорій. З 1 вересня виплати автоматично продовжено для 2 086 сімей.

Серед ключових проблем адаптації ВПО на новому місці проживання є відсутність житлових фондів соцпризначення в громадах району. Натомість більшість ВПО проживають у приватному секторі або за програмою «Прихисток». Місця компактного проживання створено в трьох установах, зокрема у гуртожитках та Палаці спорту ім. М. Г. Миндру в с. Кам’янці.

Про проведення заходів (рейдів) під час літніх канікул в Ізмаїльському районі розповів головний спеціаліст відділу з питань соцзахисту та профілактики правопорушень служби у справах дітей Олександр Гончаренко. Він зазначив, що в рамках профілактичних заходів, спрямованих на попередження травмування та загибелі дітей, на території Ізмаїльського району було організовано та проведено низку профілактичних рейдів, під час яких було виявлено випадки вживання слабоалкогольних напоїв неповнолітніми особами. З правопорушниками та їхніми батьками були проведені профілактичні бесіди та складені протоколи. Також були вжиті заходи щодо дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Головна спеціалістка з питань запобігання та виявлення корупції Ніна Вєтєва доповіла про порядок розгляду декларацій публічних службовців після їх подання.

Людмила Павловська, начальниця відділу соцпідтримки осіб з інвалідністю та ветеранів війни УСЗН, повідомила про створення ветеранського простору в Ізмаїльському районі. Міністерство ветеранів зобов’язало адміністрації та громади створити підрозділи з ветеранської політики, але наразі такі підрозділи працюють лише в Ізмаїльській міській громаді. В інших громадах функції з ветеранської політики виконують працівники соцзахисту.

Згідно з новими постановами, необхідно передати інформацію про житлову компенсацію від соцзахисту до підрозділів з питань ветеранської політики. Планується відкриття вакансій для фахівців із супроводу ветеранів у кількох громадах, але існують проблеми з реалізацією через бюджетні обмеження.

В Вилківській ТГ вже є приміщення для надання психологічної допомоги, в Ренійській ТГ реалізуються заходи для вшанування ветеранів, Саф’янівська ТГ забезпечує соціально-психологічний супровід сімей загиблих захисників, Кілійська ТГ надає матеріальну допомогу. Ізмаїльська міська лікарня надає пріоритетну медичну допомогу ветеранам та особам з інвалідністю, також первинна медико-санітарна допомога забезпечує ветеранів якісними медичними послугами і безкоштовними ліками.

Т.в.о. начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Руслана Зейналова доповіла про удосконалення роботи з наповнення та оновлення вебсайту та соцмереж Ізмаїльської РДА.

Інформацію про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах райдержадміністрації надала начальниця відділу документообігу і контролю, розгляду звернень громадян та доступу до публічної інформації апарату Ізмаїльської РДА Жанна Сілаєва.

За результатами наради Родіон Абашев надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів.