1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА ПРОВЕЛА ЗУСТРІЧ...

ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА ПРОВЕЛА ЗУСТРІЧ З НОВИМ ОЧІЛЬНИКОМ ПРЕДСТАВНИЦТВА НАТО В УКРАЇНІ ПАТРІКОМ ТЕРНЕРОМ

☝️Віцепрем’єрка привітала пана Тернера зі вступом на посаду та окреслила пріоритети спільної роботи над реалізацією домовленостей, досягнутих на самітах НАТО у Вільнюсі (2023) та Вашингтоні (2024).

💬«Україна доклала величезних політичних зусиль для просування та актуалізації євроатлантичної інтеграції, і вся наша команда: Президент, Прем’єр-міністр, міністри та заступники, намагалися поглибити співпрацю з НАТО в різних напрямках. Ми нарешті стали частиною великої євроатлантичної родини, до України ставляться як до рівної. У нас є платформа для діалогу – Рада Україна-НАТО. У Польщі працює спільний Центр вивчення досвіду, підготовки та аналізу (JATEC), спрямований посилити співпрацю України з Альянсом. І найголовніше, ми чекаємо запуску ініціативи НАТО з безпекової допомоги та підготовки для України (NSATU). Ніхто не міг собі уявити, що ми зможемо зайти так далеко за такий короткий проміжок часу», – заявила Віцепрем’єрка.

➡️Водночас, вона підкреслила, що Україна налаштована зберегти високі темпи роботи на євроатлантичному треку. Окремим питанням в межах зустрічі стало втілення Комплексного пакету допомоги (КПД) НАТО для України та подальшої роботи над Дорожньою картою взаємосумісності.

🤝Патрік Тернер у свою чергу запевнив, що пріоритетами НАТО залишається допомога для перемоги України у війні та підтримка руху України до Альянсу.

Віцепрем’єрка та очільник Представництва НАТО в Україні домовились підтримувати взаємодію на постійній основі.

🔎Довідково

17 липня 2024 року Генеральний секретар Єнс Столтенберг оголосив призначення Патріка Тернера Старшим представником, який очолить Представництво НАТО в Україні (NRU). Перед цим, Патрік Тернер обіймав посади помічника Генерального секретаря з питань операцій і помічника Генерального секретаря з оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад державної служби Сполученого Королівства.