1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОБАЦІЯ В ДІЇ. ТРЕНІНГ...

ПРОБАЦІЯ В ДІЇ. ТРЕНІНГ НА ТЕМУ “ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ЗМІЦНЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗДОРОВ’Я”

      Здатність до адаптації, повноцінного функціонування й навіть певного розвитку під час війни значною мірою залежать від рівня емоційної солідарності українців та культури піклування про ментальне здоров’я. 

     Знаходити у собі сили щодня, формувати звичку піклуватися про себе, використовувати прийоми опанування стресу, тривоги, гніву, безпорадності, — це знання, необхідні кожній людині.  Саме тому для засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі працівниками Ізмаїльського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області було проведено тренінг на тему “Збереження та зміцнення психологічного здоров’я “.

      Звертаючись до присутніх, фахівець уповноваженого органу з питань пробації, психолог за фахом, Вікторія Олексенко наголосила: «Для кожного з нас найважливішим в житті є здоров’я. Його збереження наша з вами робота. В вашій повсякденній діяльності багато різноманітних факторів, які можуть призвести до стресу, тривожності, синдрому вигорання. Доведено, що психічне здоров’я може серйозно вплинути на фізичний стан нашого організму і призвести до тяжких хвороб. Тож, дуже важливо попередити негативні емоційні стани, зберегти психоенергетичний баланс і навчитися регулювати свої емоції і поведінку».

     Виконуючи завдання ведучої суб’єкти пробації мали змогу розширити знання про стрес, психічне здоров’я; з’ясувати позитивні та негативні аспекти стресу, психоемоційного напруження; отримати практичні навички знаходити шляхи подолання стресових ситуацій та інших несприятливих емоційних станів; зрозуміти цінність свого життя і здоров’я.

     Психологічне здоров’я – поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку – психічне здоров’я кожного важливе для всього суспільства, тому пробаціонери Кілійщини і надалі будуть активно популяризувати техніки самодопомоги, практичні поради, верифіковані сервіси та контакти, де люди можуть знайти підтримку, щоб кожен, незалежно від віку, статі та соціального статусу, знав, як допомогти собі та зміг отримати якісну психологічну допомогу в разі потреби.