1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ В...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ В ІЗМАЇЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ

В Ізмаїльській РДА щотижня проходить аналіз публічних закупівель в рамках роботи групи з «Прозорості і підзвітності».

На цьому тижні було розглянуто на предмет доречності та доцільності публічні закупівлі на суму понад 50 тис. грн територіальних громад району.

Були розглянуті заплановані закупівлі територіальних громад Ізмаїльського району на предмет завищення рівня цін на товари у порівнянні з середньостатистичними у регіоні; придбання замовниками товарів, робіт і послуг до / без проведення процедури закупівлі відкритих торгів з укладанням відповідних договорів про закупівлю; поділ предмету закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури закупівлі відкритих торгів; закупівля робіт на суму меншу, ніж 1,5 млн грн, що дозволяє уникати проведення відкритих торгів з особливостями та укладати договори без використання електронної системи закупівель товарів, робіт та послуг, яка у період воєнного стану не є доцільною та першочерговою.

Питання використання коштів державного та місцевого бюджетів органами виконавчої влади та місцевого самоврядування є ключовим в умовах воєнного стану. Адже в пріоритеті допомога ЗСУ.

З початку 2024 року в Ізмаїльському районі скасовано договори на закупівлі, що були визнані недоцільними, на загальну суму близько 11,5 млн грн, які були направлені на допомогу Збройним Силам України.

Продовжуємо працювати!