1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВИСТАВКА-МЕМОРІАЛ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ...

ВИСТАВКА-МЕМОРІАЛ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ НАШОЇ ДЕРЖАВИ, В ІЗМАЇЛЬСЬКОМУ ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ ПРИДУНАВ’Я

29 серпня 2024 року на честь Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, в Ізмаїльському історико-краєзнавчому музеї Придунав’я відкрилася виставка-меморіал «Вічна Слава Героям!».

Відкриваючи виставку, директор музею Придунав’я Ольга Тірон і науковий співробітник Олена Гарвалінська зазначили, що ця дата — нагадування не лише про один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення — вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом у серпні 2014 року, коли під час проходу “зеленим коридором” від вогню агресора загинули, зазнали поранень, зникли безвісти та опинилися в полоні сотні наших захисників. У цей день ми також згадуємо тисячі полеглих від 2014 року в сучасній російсько-українській війні захисників і захисниць України, серед яких вже кілька десятків уродженців Ізмаїльщини. І саме їх портрети складають експозицію виставки-меморіалу, а серед гостей на відкритті були присутні родичі і близькі наших загиблих земляків.

Україна вже більше десяти років переживає найбільше випробування в новітній історії – веде збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Ми платимо надзвичайно велику ціну у нинішній війні. Проте впевнені, що українське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам’яті. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.