1. /
  2. Новини
  3. /
  4. сільське господарство
  5. /
  6. ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПІДТРИМАЛА...

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПІДТРИМАЛА ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙ У РОЗВИТОК ГАЛУЗІ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА

Верховна Рада України схвалила у першому читанні проект Закону України «Про залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства» N 8119.

Метою прийняття законопроекту є необхідність створення правових та організаційних засад залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства, в тому числі аквакультури та марикультури, а також ефективного та раціонального використання водних біоресурсів у відповідних рибогосподарських водних об’єктах, збільшення їх рибопродуктивності та покращення екологічного стану.

Все це стимулюватиме виробництво продукції з високою доданою вартістю, створення нових робочих місць, розвиток селекції, збільшення надходжень до державного бюджету та розвиток економічного потенціалу і зростання конкурентоспроможності виробництва водних біоресурсів та продукції з них в Україні.

Проектом пропонується створити нові правові та організаційні засади залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства України для аквакультури та щодо рибогосподарської експлуатації водних об’єктів у спеціальних товарних рибних господарствах, що базуватимуться на аукціонах. Це гарантуватиме стале та невиснажливе використання водних біоресурсів, принципи збереження навколишнього природного середовища, підвищення продуктивності водних об’єктів, забезпечення прозорості, рівності, відсутності дискримінації, а також конкурентності.

Більше новин – http://surl.li/upelx