1. /
  2. Новини
  3. /
  4. цивільний захист
  5. /
  6. РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОВЕЛИ АКЦІЮ “ЗАПОБІГТИ....

РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОВЕЛИ АКЦІЮ “ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ” ДЛЯ ДІТЕЙ ПРИШКІЛЬНОГО ТАБОРУ “SUN RAYS” БРОСКІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ  ОСВІТИ

Розпочались літні канікули, тому тема безпечного відпочинку стає особливо актуальною. Аби діти пам’ятали та дотримувались правил безпеки, рятувальники проводять профілактичні заходи у навчальних закладах.

Так, рятувальники провели для дітей акцію “Запобігти. Врятувати. Допомогти”. Захід став для присутніх цікавим наглядним уроком на свіжому повітрі, під час якого вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, якими важливими є правила безпеки життєдіяльності у повсякденному житті.

Під час акції дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, розповіли про випадки пожеж на території села та про причини їх виникнення.

Працівники Служби порятунку звернули особливу увагу присутніх на важливості дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, під час купання на водоймах, а також діти дізналися, як правильно діяти у разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Рятувальники продемонстрували учням як рятують людей із задимленого приміщення і надають першу домедичну допомогу при отруєнні чадним димом.

З педагогічним колективом закладу освіти було проведено лекцію, під час якої їх ознайомили з будовою і принципом дії порошкового і вуглекислотного вогнегасників.

Наостанок, теоретичні знання були відпрацьовані практично, кожен мав змогу скористатися вогнегасником і у разі виникнення пожежі – ліквідувати її.

Ця зустріч справила велике враження на усіх присутніх, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» – це дуже важлива та переконлива форма навчання. Коли на конкретних прикладах не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування – діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних та близьких.

Джерело: Ізмаїльське РУ ГУ ДСНС України в Одеській області