1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЯ ЗАПРОПОНУВАЛА ПРОДОВЖИТИ...

ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЯ ЗАПРОПОНУВАЛА ПРОДОВЖИТИ ТИМЧАСОВИЙ ЗАХИСТ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ РЯТУЮТЬСЯ ВІД РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ, ДО БЕРЕЗНЯ 2026 РОКУ

Внаслідок постійних ударів рф по цивільній та критичній інфраструктурі по всій Україні, безпечні й сталі умови для повернення в Україну нині відсутні. Тому, Єврокомісія вважає, що причини для надання тимчасового захисту зберігаються.

❕Основна мета — забезпечити усіх, хто рятується від повномасштабної війни росії, прихистком у ЄС, та надати майже 4,2 млн осіб, які вже користуються тимчасовим захистом у країнах-членах, усю можливу в нинішніх обставинах стабільність.

➡️Директива про тимчасовий захист дає негайний прихисток і доступ до прав у ЄС, включно з правом на проживання, доступом до ринку праці, житла, соціальної, медичної та іншої допомоги.

Комісія 13 червня представить пропозицію Раді з питань юстиції та внутрішніх справ, яка має офіційно її ухвалити.

🔎Довідково

ЄС увів у дію Директиву про тимчасовий захист одностайним рішенням країн-членів 4 березня 2022 року, строк її дії був автоматично продовжений на один рік, а далі — до 4 березня 2025 року. Зараз тимчасовим захистом у ЄС користуються майже 4,2 млн переміщених з України осіб, серед яких одна третина — діти.

🔗Детальніше https://cutt.ly/IeoYjxpb

European Union in Ukraine