1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОВЕЛИ АКЦІЮ БЕЗПЕКИ...

РЯТУВАЛЬНИКИ ПРОВЕЛИ АКЦІЮ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ «ЗРОБИМО ЖИТТЯ БЕЗПЕЧНИМ» У ДИТЯЧОМУ ПРИШКІЛЬНОМУ ТАБОРІ “СОНЕЧКО”

Вже стало традиційною справою проводити улітку акцію безпеки життєдіяльності «Зробимо життя безпечним» у дитячих таборах. Цьогоріч відкриття відбулося у пришкільному таборі Ізмаїльської гімназії № 10 з початковою школою.

Мета заходу – навчити дітей правилам поведінки, які дозволять запобігти виникненню надзвичайної ситуації та пожежі, а також навчити правильно діяти у небезпечний момент. Діти мали можливість познайомитися з роботою рятувальників, зрозуміти важливість і необхідність такої мужньої професії, що формує у них відчуття відповідальності за власні вчинки та власну безпеку.

Захід традиційно розпочався з теоретичної частини, під час якого учнів ознайомили з правильними діями у разі виникнення пожежі, у разі виявлення пожежі, у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів, з основними правилами пожежної безпеки, при сигналі “Повітряна тривога”.

Практична частина розпочалась з проведення навчальної евакуації, бо згідно з задумом в закладі освіти виникла пожежа на 3-му поверсі, звідки було евакуйовано 151 особа, 4 дитини залишилися в приміщенні і рятувальникам необхідно врятувати їх з задимленої що палає будівля.

Рятувальники одягнули апарати захисту органів дихання і зору і розпочали гасіння умовної пожежі з залученням ланки ГДЗС і на першому поверсі врятували двох дітей.

За допомогою трьохколінної висувної драбини рятувальники дісталися 3 поверху, врятували ще двох дітей.

Рятувальники продемонстрували спецавтомобілі, технічне обладнання та бойове спорядження. Кожен бжаючий мав змогу відчути себе справжнім рятувальником: приміряти одяг вогнеборців та загасити умовну пожежу.

Такі акції виховують у дітях відчуття відповідальності за своє життя, власні вчинки, дають розуміння того, що насправді, безпека кожної людини великою мірою залежить від неї самої.

Джерело: Ізмаїльське РУ ГУ ДСНС України в Одеській області