1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ КВИТКІВ НА...

ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ КВИТКІВ НА АВТОМОБІЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ: ВЕРХОВНА РАДА ПІДТРИМАЛА ЗАКОНОПРОЄКТ

📑 Народні депутати підтримали вцілому законопроєкт Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури №5705. Він створює передумови до впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті.

💻 Ухвалений законопроєкт дає можливість Міністерству встановити та затвердити форму електронного квитка. Зокрема, визначити обов’язкові реквізити та відомості, які повинні міститись в квитку.

💬 «Наразі Міністерством вже підготовлено проєкт Наказу про нову форму квитка, адже та форма, що діє в Україні сьогодні – це спадок рядянського минулого, як за формою, так і за змістом. Важливо, що ухвалений законопроєкт не просто унормовує наші повноваження як Міністерства розробити форму електронного квитка, а дає можливість повноцінно працювати над запровадженням єдиного електронного квитка для кількох видів транспорту», – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Serhiy Derkach.

📲Окрім цього, Міністерство зможе затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду, щоб вони між собою могли взаємодіяти та синхронізуватись. У першу чергу йдеться про електронні квитки для пільгових категорій населення.

У підсумку законопроєкт №5705 дозволить уніфікувати проїзні документи, які видають оператори автоматизованих систем оплати проїзду та створити правове поле дії електронних квитків на автобусних маршрутах загального користування.