Продовжується робота над розширенням відділення гемодіалізу, філії КНП “Одеський обласний центр нефрології та діалізу” ООР”, яка працює на території КНП «Дунайська обласна лікарня» ООР». Станом на 27 травня поточного року у відділенні, де встановлено 13 апаратів, отримують лікування 63 пацієнта.

Заступниця голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Марина Деной обговорила з керівницею КНП “Одеський обласний центр нефрології та діалізу” ООР” Аллою Блохіною питання роботи відділення та встановлення фільтраційної системи для очищення води та інші.

За ініціативою Одеської обласної державної (військової) адміністрації у зв’язку зі збільшенням потреби у наданні послуг населенню з хронічними захворюванням нирок розглядається можливість створення додаткової площи з подальшим розташуванням ще 10 апаратів для проведення гемодіалізу. Але для проведення процедури вищезазначеним методом необхідно виконати ряд технічних вимог.

Гемодіаліз проводиться за допомогою апарата «штучна нирка», який підключається до кровоносної системи пацієнта. Процедура гемодіалізу триває 4-5 годин з частотою 3 рази на тиждень впродовж всього життя хворого. Всі поверхні систем, дотичні з кров’ю, використовуються тільки один раз. Процедура гемодіалізу вимагає застосування складної апаратури, особливо чистої води, стерильних розчинів, тому проводиться у спеціальних діалізних центрах.

Лікування пацієнтів методом амбулаторного гемодіалізу проводиться відповідно до уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги пацієнтам з хронічною хворобою нирок V стадії, які лікуються методом гемодіалізу, затверджених наказом МОЗ України від 11.02.2016 № 89 та складається з цілої низки діагностично-лікувальних послуг та послуг технічного характеру.