1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОДО ПОРЯДКУ ПЕРЕБУВАННЯ У...

ЩОДО ПОРЯДКУ ПЕРЕБУВАННЯ У ПРИКОРДОННІЙ СМУЗІ НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

Державною прикордонною службою України зазначається, що прикордонною смугою вважається ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

На території Ізмаїльського району згідно з вимогами режиму воєнного стану діє відповідний порядок надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі, за яким на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск у прикордонну смугу потрібен дозвіл. Він надається на безоплатній основі органом Державної прикордонної служби України (ДПСУ), який безпосередньо виконує завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону у визначеній зоні відповідальності, протягом 10 робочих днів з дня надходження звернення про надання дозволу.

📝Звернення подається в паперовій формі з використанням засобів поштового зв’язку або передається особою до відповідного органу Державної прикордонної служби особисто чи через уповноважену згідно із законодавством особу.

💻Письмове звернення в електронній формі надсилається з використанням Інтернету на електронну адресу відповідного органу ДПСУ.

❗Право на в’їзд, перебування і пропуск у прикордонну смугу без дозволу мають особи, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги і виконується автомобільним або залізничним транспортом дорогами загального користування державного значення без зупинок, у тому числі ті, хто в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону у офіційних пунктах пропуску, водії вантажних автомобілів та супроводжуючі їх особи, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення та інші посадові чи службові особи, яким згідно з визначеним переліком нормами законодавства надано право безперешкодного доступу.

📱За додатковою інформацією можна звернутись до Контактного центру ДПСУ за тел. (044) 527-63-63.

📃Подання заявок безпосередньо до зони відповідальності 17 прикордонного загону (м. Ізмаїл) можна здійснювати на електронну пошту 📩 izmail_zagin@dpsu.gov.ua.