1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ З...

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ РУМУНСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ

9 грудня, у рамках робочого візиту до Ізмаїльського району, в Ізмаїльській районній державній (військовій) адміністрації відбулась робоча зустріч з румунською делегацією.

Участь у заході взяли голова (начальник) Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Родіон Абашев та Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко, іноземну делегацію очолили представники Департаменту Румун Звідусіль: державний секретар пан Георге-Флорін Кирчу, керівник Управління Проєктів для діаспори та історичних громад пан Раду Косма, радник пан Віктор Юнєску. Супроводжували представників Департаменту Румун Звідусіль т.в.о. Генерального консула Румунії в Одесі пан Тіберіу Шарпє, дипломат МЗС Румунії пан Клаудіу Тетару та співробітниця Генерального консульства Румунії в Одесі пані Світлана Шандру.

На початку розмови голова (начальник) Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Родіон Абашев та Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко подякували представникам румунської делегації за всебічну підтримку й допомогу, яку отримує Україна та, зокрема, Ізмаїльський район від румунської сторони.

Зі свого боку, представники румунської делегації зазначили, що Румунія солідарна з українцями, які переживають важкі часи через військовий стан, готова і надалі реалізувати спільні ініціативи задля розвитку відносин між державами та буде продовжувати надавати допомогу українцям за багатьма напрямками. Окремі слова подяки були висловлені у зв’язку з тим, що Урядом України ухвалено рішення стосовно використання в Україні поняття «румунська мова» замість поняття «молдовська мова».

Учасниками зустрічі було обговорено також ряд робочих питань стосовно подальшої реалізації українсько-румунських інфраструктурних та освітньо-культурних проєктів на території району.

Сторони домовились про подальшу активну співпрацю та реалізацію запланованих заходів.