ЧИ Є ГЕПАТИТ А ПРОФЕСІЙНОЮ ПРОБЛЕМОЮ?
Зазвичай гепатит А не є професійним захворюванням. Але недотримання правил особистої гігієни може призвести до інфікування під час виконання трудових обовʼязків працівниками, які контактують із зараженою їжею, водою, тваринами і людьми.
Зокрема, працівники харчової промисловості можуть опинитися під загрозою інфікування, якщо вони контактуватимуть із зараженою їжею чи водою. Працівники з активним вірусним гепатитом А не повинні готувати їжу для інших.
Медичні працівники не вважаються групою підвищеного ризику для інфікування гепатитом А, якщо вони дотримуються стандартних процедур інфекційного контролю.
Як можна запобігти гепатиту А на робочому місці – читайте на інформпорталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php